Landelijk platform met regionale kracht

Het ‘Fietsen voor m’n eten’ initiatief is sinds de start in augustus 2017, in korte tijd uitgegroeid tot een groot netwerk van consumenten die zelf hun eten bij elkaar fietsen en houders van stalletjes, kwekers, boeren en kleine winkeliers die de gezonde voeding aanbieden.

Dit initiatief heeft de potentie in zich om mensen in beweging te krijgen en bewustere keuzes omtrent voeding te helpen maken. Initiatiefnemer Marja droomt voorzichtig van een landelijk platform met regionale kracht.

Voorfietsers gezocht

Om landelijke dekking van het initiatief ‘Fietsen voor m’n eten’ te realiseren, zijn mensen nodig die zich willen inspannen om:

  • zelf te fietsen voor hun eten,
  • zelf en met hulp van hun netwerk hun regio in kaart te brengen,
  • zelf een Facebookgroep te beheren,
  • luchtige verslagen te schrijven van fietstochten (met foto’s),
  • een netwerk op te bouwen binnen de regionale agrarische/tuinbouwsector en kleine winkeliers
  • te bloggen en/of te vloggen over de weg van zaadje naar bord

Ook zoekt Marja subsidiemogelijkheden, fondsen en ideeënwedstrijden om dit initiatief financieel te ondersteunen, om de landelijke dekking te realiseren.

Ben jij of ken jij die voorfietser die enthousiast raakt bij deze oproep?

Vul dan het formulier hieronder in. Bedankt voor jouw enthousiasme!

Loop jij rond met hetzelfde idee?

‘Fietsen voor m’n eten’ is een product van Marja van der Ende van SuXeed en is vastgelegd bij het Benelux Bureau voor Intellectueel Eigendom (BBIE). Loop je met een soortgelijk idee of plan rond? Neem dan via het onderstaande formulier contact op om samen te werken aan landelijke dekking van dit consumentenplatform…

Inmiddels heeft de regio Salland al een eigen voorfietser: Fanny Beishuizen. Op 11 juli 2018 won zij de Gezondheidsverkiezing 2018 van Kr8 van Raalte met de door haar bedachte naam “Noaberhaptrap”, fietsen van buur naar buur om je eten bij elkaar te sprokkelen. Met dit geld kunnen we haar groep ‘Noaberhaptrap / Fietsen voor m’n eten – Salland‘ en haar ideeën rond de Noaberhaptrap verder op de kaart zetten. Sinds 28 september 2018 is haar website hier te zien, met regiokaart en blogs met achtergrondverhalen over de stalletjes en boerenlandwinkels in Salland.

Formulier voor Voorfietsers / Contact / Samenwerking:
Landelijk platform met regionale kracht
Weten hoe wij met je gegevens omgaan? Bekijk onze Privacyverklaring.